Latest Blogposts

De HEL die (permanent) ontharen heet...

blog suzanne beukema permanent ontharen

Het wordt weer zomer.

Jeeeeuj!

Meer zon. Meer strand en terras. Meer BBQ.

Maar ook: meer blote benen. Enzo.

En dat brengt mij op het volgende... 

Meer bloot, betekent meer lichaamsdelen zichtbaar. 

Zo ook mijn bleke benen waarop in de winter soms stiekem een vachtje op groeit.

Hee, toch niemand die het merkt :)

Ik weet niet of jij dit herkent, maar bij mij is mijn beautyritueel vele malen uitgebreider in de zomer.

Er gaat heel wat aan vooraf voordat ik goed en wel in kort Daisy Dukes spijkerbroekje of nieuw H&M-jurkje de deur uit kan.

Soms voel ik me net Bridget Jones die zich klaarmaakt voor een date: eerst uitgebreid alle behaarde zones ontharen.

En elk jaar is de vraag weer: HOE!?

Laten we alle opties op een rijtje zetten:

Scheren

Verreweg het meest heb ik gebruik gemaakt van een oldscool scheermesje. Een Gillette Mach3. Oftewel: de mannenversie.

Die vind ik nu eenmaal fijner en beter dan al die scheermesjes die zo fan-tas-tisch zouden moeten werken bij vrouwen.

Het voordeel van scheren: mijn huid is direct erna superglad. En het is makkelijk.

Nadeel: ik moet het elke dag doen (lang leve mijn gezonde snelle haargroei :)) en ik vind het daarom een heel tijdrovende klus.

Tegen de tijd dat ik met mijn oksels klaar ben, kan ik meteen weer met mijn benen beginnen, Dat gevoel.

Elektrisch epileren

Een oud-collega van mij was zó enthousiast over de Epilady, dat ik het vrij dure apparaat spontaan ook kocht. Lekker makkelijk dacht ik. En die pijn: ach, ik ben wel wat gewend. Blijkbaar niet. Ouch. Het gevoel van elk haartje op mijn benen dat afzonderlijk wordt uitgetrokken: ik kon het niet aan. Om over de gevoelige bikinilijn nog maar te zwijgen.

Brazilian Wax

Vorig jaar was ik het zat. Ik wilde minder tijd besteden aan ontharen. En langer dan 1 dag kunnen genieten van een heerlijk glad huidje. Ik besloot een heuse professionele afspraak te maken. Met een waxshop.

Het voordeel: de haartjes komen zacht terug, in plaats van stoppelig.

En ik hoef maar 1 x in de maand om te kijken naar mijn haartjes. En kan de rest van de tijd onbezorgd mijn bikini inschieten, als ik spontaan uitgenodigd word voor een dagje strand.

Het nadeel: ik vind het prijzig. En een beetje onhandig dat ik van iemand anders afhankelijk ben. En dit doet PIJN mensen. Maar bovenal: ik moet na het waxen wachten tot de haartjes weer een bepaalde lengte zijn. En pas daarna kan ik ze weer verwijderen. Dat betekent dat ik toch echt een tijdje (twee weken meestal) weer met haar op mijn lichaam loop.

Thuis harsen

Om geld en gedoe te besparen en minder afhankelijk te zijn, heb ik vervolgens strips gekocht om zelf thuis te harsen. Van het Kruidvat.

Even verwarmen tussen mijn handen (of tegen de verwarming) en hoppa: gaan met die kiwi. De strips werken verbazingwekkend goed vind ik. Ze zijn ook heel goedkoop (een paar euro voor een pakje). Nadeel: het is pijnlijk om het zelf te doen. En het is soms wat lastig om mijn huid goed strak te trekken of overal goed bij te komen. Ook kost deze methode per keer veel tijd. Ik was soms wel 1,5 uur bezig voordat ik alle plekken had gehad.

Permanent ontharen

Inmiddels ben ik begonnen met weer een nieuwe methode. Waarom, vraag je je misschien af.

Omdat ik heeeel erg graag nooit meer gebruik wil hoeven maken van tijdrovende, pijnlijke of dure bovenstaande methodes. En ik snak naar het gevoel van helemaal vrij zijn in mijn lijf. En zonder zorgen in mijn blote lijf wil kunnen rondrennen. Zeker als ik weer een nieuwe partner heb straks :)

Daarom ben ik inmiddels begonnen met het "permanent" verwijderen van mijn lichaamshaar. Permanent tussen aanhalingstekens. Want helemaal definitief schijn ik er nooit vanaf te komen. Zwangerschappen, hormoonschommelingen enz. kunnen altijd nog roet in het eten gooien.

Maar met permanent ontharen kom je een heel eind. Ik heb gekozen voor een methode die ikzelf 'flitsen' noem. En waarbij er een apparaat langs alle zones gaat en daarbij gepulseerd licht (ziet eruit als een rode flits) afgeeft. De warmte trekt naar het haartje en maakt daarbij het hele haarzakje kapot. Zodat de haar uitvalt én er geen nieuwe haar meer kan groeien.

Het voordeel: als ik na ongeveer 8 behandelingen klaar ben, ben ik zo goed als helemaal van al mijn ongewenste haar af! Dat is een voordeel dat voor mij heel belangrijk is.

Maar er zijn ook een hoop nadelen. Dus deze methode is niet voor iedereen.

Zo is permanent ontharen prijzig. Ik heb er echt voor gespaard en ben er vorig jaar mee begonnen.

Ik heb een hoge pijngrens en vind het te doen, maar het is verre van een prettige behandeling.

Het is tijdrovend: elke 6-8 weken maak ik een afspraak en lig ik zo'n 1,5 uur op de behandeltafel.

Tussendoor mag ik NIET epileren maar alleen scheren. Dat betekent: alsnog stoppeltjes.

Omdat er minimaal een aantal weken tussen elke behandeling moet zitten en er een aantal behandelingen nodig zijn, duurt het hele traject minstens een jaar.

Permanent ontharen werkt het beste met een lichte huid en donkere haartjes (hoe groter het contrast, hoe beter, want de flits trekt naar de donkere haartjes toe).

En daarom mag ik in de zomer wel in de zon, maar alleen met een hele hoge factor op mijn lijf.

Mocht je me dus tegenkomen deze zomer op het Scheveningse strand, lach dan alsjeblieft niet als je mijn bruine romp op een paar super bleke benen ziet ;)

Men. Wie heeft dit eigenlijk ooit verzonnen? Dat onthaarde lichaamsdelen de voorkeur hebben bij vrouwen? Mannen hebben dit gez&%#k niet!

Nou ja, dat is niet helemaal waar. Een man moet zijn gezicht elke dag scheren. Alhoewel, ook dat hoeft niet meer. Nu wij vrouwen hebben bedacht dat een man met een baard sexier is dan zonder.

Wachten is op de man die besluit dat een vrouw met lachende scheerkwasten onder haar oksels en krabpalen als benen, sexier is dan een onthaarde vrouw. ;)

Ben jij vóór? :)

suustv-handtekening

PS. Je begrijpt: ik ben echt retebenieuwd naar jouw haat-liefdeverhouding met lichaamshaar. Welke ontharingsmethode gebruik jij? En welke vooral niet? Leuk als je een reactie achterlaat! En deze post delen = lief :)

7 reacties op “De HEL die (permanent) ontharen heet...


Comment author said

Door Marielle op 26 mei 2014 om 12:48

Zooooooo herkenbaar ! Ik heb de stap naar permanent ontharen nog niet gemaakt (ja... mede door de prijs), maar voor de rest van alles geprobeerd. ZELFS me niets aantrekken van de beharing. Ook dat is niet geheel gelukt :-). Uren heb ik voor de spiegel gestaan om die hars van mijn bovenlip af te trekken voor de donkere beharing daar. Een strijd tussen 'Ja, gewoon doen, 1 beweging is genoeg' en 'NEEEE ik ga mijzelf geen pijn doen' (mijn arm weigerde simpelweg de beweging te maken :-) ). De hel van de epilady terwijl ik de enige badkamer (met wc) in het vakantiehuisje bezet hield. Kortom ik ben er nog niet uit !! Wie wel?

 

Comment author said

Door Suzanne Beukema op 1 juni 2014 om 12:07

Oooo, ik voel je ZO Marielle! Vooral die bovenlip he... *au*
Ik zie wel verschil met permanent ontharen na vier behandelingen (uhh, mag het ook even voor die prijs ;)) maar mijn haar is verre van 'weg'. En oooo, die bezette badkamer op vakantie... echt hele horror-flashbacks komen nu weer bij me langs :))))) Sterkte ermee Marielle! x

 

Comment author said

Door Iris op 29 juni 2016 om 11:27

Leuk artikel, ik las onlangs iets vergelijkbaars op http://www.sensitif.nl/laserontharing/ over laserontharing. Ik denk dat je hier ook nuttige en/of relevante informatie kunt vinden.

 

Comment author said

Door Lin op 22 november 2016 om 09:41

Bedankt voor de tip! Ben al enige tijd op zoek naar zoveel mogelijk informatie :)

 

Comment author said

Door Aurora op 9 juli 2017 om 11:02

Ik kan niet tegen zon en draag het liefst altijd herfstkleding. Voordeel: niemand hoeft mij bloot te zien, enkel nog de artsen. Ontharing bestaat niet bij mijn huid en leefwijze. Geniet spiegelarm en lichaamsonbewust. Kan binnen blijvend en prettig aangekleed met de phone alle stranden googlen en via afbeeldingen en video's nu toch nog heel wat zomerpret uit de tweede hand meebeleven. Sociaal doe ik sinds mijn 50e enkel nog aan geestelijk contact en kameraadschap, cadeautje aan mijzelf om prettig binnen eigen grenzen zonder kritiek van anderen aan het genieten te kunnen blijven.

 

Comment author said

Door Lisa op 22 januari 2018 om 12:10

Ik heb ook nog steeds niet een manier gevonden die ik 'prettig' vind. Ik heb alle opties eigenlijk al uitgeprobeerd behalve de permanente ontharing. Ik vind dat gewoon te prijzig. Misschien dat het toch iets is om over na te denken

 

Plaats een reactie


*